Sambal goreng van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
16 kippenlevertjes
16 kippenmaagjes
3 rode lomboks
3 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
4 kleine salam blaadjes
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
6 rawits
1 theel trasi bakar
1 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de levertjes en de maagjes in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de lomboks voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de salam en de laos toe en bak dit nog 5 minuten. dan het zout en de dunnen kokosmelk toevoegen en dit alles 5 minuten zachtjes laten koken. Dan de lomboks en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
16 kippenlevertjes
16 kippenmaagjes
3 rode lomboks
3 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
4 kleine salam blaadjes
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluksan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
6 rawits
1 theel trasi bakar
1 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de levertjes en de maagjes in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de lomboks voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de salam en de laos toe en bak dit nog 5 minuten. dan het zout en de dunnen kokosmelk toevoegen en dit alles 5 minuten zachtjes laten koken. Dan de lomboks en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.