Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal goreng jantung ayam kemangi - gebakken gekruide kippenhartjes met aardappel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal goreng jantung ayam kemangi
gebakken gekruide kippenhartjes met aardappel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 kippenhartjes
200 gr aardappelen, in blokjes gebakken
8 peteh bonen
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
250 ml santen asli
2 eetl asemwater
3 takjes kemangi
1 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in reepjes. Snijd de petehbonen doormidden. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de aardappelen en de peteh toevoegen. Vervolgens de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes in. Dan het asemwater en de kemangi erdoor mengen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941