Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Nasi  Kuning - gele rijst

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Nasi  Kuning
gele rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:

400 gr. langkorrelige rijst
625 ml kokosmelk*
200 ml kippenbouillon
2 eetlepels turmeriekwater (kunjit)
2 cm laos
1 salamblaadje
1 pandanblad
1 stengel sereh (citroengras)
1 eetl. zout
olie

Cara membuat:
bereiding:

Snijd de laos in de lengte in vier stukken en kneus daarna de sereh. Voeg een heel klein beetje olie bij de kokosmelk.
Vervolgens worden alle ingrediënten in een rijstkoker of pan gedaan. Kook de rijst gaar maar zorg ervoor dat de kokosmelk niet overkookt of dat de onderkant van de pan aanbrandt. Verwijder sereh en laos voor het opdienen.

* Mocht er geen verse kokosmelk zijn dan kan er 100 gr cocoscreme opgelost worden in de hoeveelheid water die nodig is om de rijst te koken. Betrek daar wel de kippenbouillon bij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 254 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41040769