banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 4 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon 1 Comment
Nasi  Kuning - gele rijst

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Nasi  Kuning
gele rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:

400 gr. langkorrelige rijst
625 ml kokosmelk*
200 ml kippenbouillon
2 eetlepels turmeriekwater (kunjit)
2 cm laos
1 salamblaadje
1 pandanblad
1 stengel sereh (citroengras)
1 eetl. zout
olie

Cara membuat:
bereiding:

Snijd de laos in de lengte in vier stukken en kneus daarna de sereh. Voeg een heel klein beetje olie bij de kokosmelk.
Vervolgens worden alle ingrediënten in een rijstkoker of pan gedaan. Kook de rijst gaar maar zorg ervoor dat de kokosmelk niet overkookt of dat de onderkant van de pan aanbrandt. Verwijder sereh en laos voor het opdienen.

* Mocht er geen verse kokosmelk zijn dan kan er 100 gr cocoscreme opgelost worden in de hoeveelheid water die nodig is om de rijst te koken. Betrek daar wel de kippenbouillon bij.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40554521