Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
400 gr. langkorrelige rijst 625 ml kokosmelk* 200 ml kippenbouillon 2 eetlepels turmeriekwater (kunjit) 2 cm laos 1 salamblaadje 1 pandanblad 1 stengel sereh (citroengras) 1 eetl. zout olie
Cara membuat: bereiding:
Snijd de laos in de lengte in vier stukken en kneus daarna de sereh. Voeg een heel klein beetje olie bij de kokosmelk. Vervolgens worden alle ingrediënten in een rijstkoker of pan gedaan. Kook de rijst gaar maar zorg ervoor dat de kokosmelk niet overkookt of dat de onderkant van de pan aanbrandt. Verwijder sereh en laos voor het opdienen.
* Mocht er geen verse kokosmelk zijn dan kan er 100 gr cocoscreme opgelost worden in de hoeveelheid water die nodig is om de rijst te koken. Betrek daar wel de kippenbouillon bij.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda