banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gai Pad Med Mamuang Himaphan
kip met cashew noten

ingredienten:
250 gr kip
1 eetl tapioca bloem
1 theel rijstwijn
1 eetl Golden Mountain saus

Bereiding:
Snijd de kip dun en meng dit met de overige ingrediënten en laat dit 15 minuten marineren.

Ingrediënten 2:
1 ui
1 paprika
15 gedroogde rawits
125 gr water kastanjes
3 lente-uitjes
150 ml olie

Bereiding:
Snijd de ui en de paprika in blokjes en de lente-ui in 3 cm lange stukjes. Verhit in een wok de olie en bak hierin het vlees bruin. Schep het vlees uit de wok en laat dit uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok maar laat 3 eetl olie achter. Voeg dan de rawits toe en bak deze krokant. Vervolgens de ui en de paprika toevoegen en deze zacht bakken. Schep uit de wok en voeg het bij de kip.

Ingrediënten 3:
2 theel tapioca bloem
2 eetl rijstazijn
2 theel oestersaus
1 eetl sriracha saus
2 eetl ketchup
2 eetl palmsuiker
1 eetl kecap asin
2 theel sesame olie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl chili olie (de overgebleven olie van stap 2)
5 eetl olie
125 gr cashew noten

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar. Verhit een wok en voeg het mengsel toe en bak dit totdat de saus indikt. Voeg dan de kip, de rawits, de ui en de parika toe. Voeg dan de cashew noten, de water kastanjes en de lente uit toe en bak dit alles nog voor 1 minuut en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38869974