Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ikan Pilitude - pittig gestoofde vis met banaan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Pilitude
pittig gestoofde vis met banaan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
2 eetl limoensap
1 theel zout
4 onrijpe bakbananen
4 serai/sereh/citroengras, witte deel
3 cm lengkuas/laos
600 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 rode rawits
10 sjalotjes
2 cm kencur
1/2 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat het 30 minuten intrekken. Pel de bananen en snijd deze in de lengte in vieren en dan in stukken van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de bananen toevoegen en kook deze halfgaar. Vervolgens de vis toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257227