Vis in pikante gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. gebakken kabeljauw
1/4 theel kunyit
1 sjalot
1/4 theel laos,
1 teentje knoflook,
1/4 theel sereh
3 kemirinoten,
1 eetl. sambal ulek (zie recept)
1 limoen (sap)
2 rode lomboks,
2 theel. asem.
1 groene lombok,
350 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de lomboks fijn. Rooster de kemiri droog in een pan en wrijf deze daarna fijn. Meng dit met de knoflook, de sjalot, de sambal en de lomboks en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta)
Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het water toe met de asem en breng dit aan de kook. voeg de overige kruiden en de vis toe en stoof dit gaar. Meng dan het limoensap erdoor heen.
ingrediënten:
500 gr. gebakken kabeljauw
1/4 theel kunyit
1 sjalot
1/4 theel laos,
1 teentje knoflook,
1/4 theel sereh
3 kemirinoten,
1 eetl. sambal ulek (zie recept)
1 limoen (sap)
2 rode lomboks,
2 theel. asem.
1 groene lombok,
350 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de lomboks fijn. Rooster de kemiri droog in een pan en wrijf deze daarna fijn. Meng dit met de knoflook, de sjalot, de sambal en de lomboks en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta)
Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het water toe met de asem en breng dit aan de kook. voeg de overige kruiden en de vis toe en stoof dit gaar. Meng dan het limoensap erdoor heen.