logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Piendang
Vis in pikante gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. gebakken kabeljauw
1/4 theel kunyit
1 sjalot
1/4 theel laos,
1 teentje knoflook,
1/4 theel sereh
3 kemirinoten,
1 eetl. sambal ulek (zie recept)
1 limoen (sap)
2 rode lomboks,
2 theel. asem.
1 groene lombok,
350 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalot en de lomboks fijn. Rooster de kemiri droog in een pan en wrijf deze daarna fijn. Meng dit met de knoflook, de sjalot, de sambal en de lomboks en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta)
Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het water toe met de asem en breng dit aan de kook. voeg de overige kruiden en de vis toe en stoof dit gaar. Meng dan het limoensap erdoor heen.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180713