pittige vis in banananblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr karper
1 tomaat
1 serehstengel
1 bosuitje
5 salam blaadjes
3 taktjes kemangi
1/2 theel zout
2 eetl olie
bananenblad
biteng
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 cm jahe
2 cm kunyit
3 rode lomboks
5 kemiri noten
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat en de lenteui fijn. Kerf de vis aan de zijkanten in en wrijf de vis in met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Wrijf de vis in met de pasta. Leg de vis op bananenblad en leg daarop de tomaat, de lenteui, de sereh, de salam en de kemangi en vouw daarna het bananenblad dicht als een pakketje. Zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens het pakketje voor 30 minuten en laat het daarna afkoelen. Rooster het vervolgens boven een houtkoolvuurtje voor 15 minuten.