logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Pepes Bumbu Merah
pittige vis in banananblad

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr karper
1 tomaat
1 serehstengel
1 bosuitje
5 salam blaadjes
3 taktjes kemangi 
1/2 theel zout
2 eetl olie
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 cm jahe
2 cm kunyit
3 rode lomboks
5 kemiri noten
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat en de lenteui fijn. Kerf de vis aan de zijkanten in en wrijf de vis in met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Wrijf de vis in met de pasta. Leg de vis op bananenblad en leg daarop de tomaat, de lenteui, de sereh, de salam en de kemangi en vouw daarna het bananenblad dicht als een pakketje. Zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens het pakketje voor 30 minuten en laat het daarna afkoelen. Rooster het vervolgens boven een houtkoolvuurtje voor 15 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 114 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184