Ikan Pepes Bumbu Merah
pittige vis in banananblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr karper
1 tomaat
1 serehstengel
1 bosuitje
5 salam blaadjes
3 taktjes kemangi
1/2 theel zout
2 eetl olie
bananenblad
biteng
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 cm jahe
2 cm kunyit
3 rode lomboks
5 kemiri noten
1 theel asem
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat en de lenteui fijn. Kerf de vis aan de zijkanten in en wrijf de vis in met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de olie. Wrijf de vis in met de pasta. Leg de vis op bananenblad en leg daarop de tomaat, de lenteui, de sereh, de salam en de kemangi en vouw daarna het bananenblad dicht als een pakketje. Zet de uiteinden vast met de biteng. Stoom vervolgens het pakketje voor 30 minuten en laat het daarna afkoelen. Rooster het vervolgens boven een houtkoolvuurtje voor 15 minuten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Oseng labu siam jagung - gestoofde chayote met mais
- Tumis Kikil Bumbu Rawit - pittig gestoofd rund
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Babi utang asam pedis - Stoofpotje van wild zwijn
- Daging Goreng Kremes - gebakken rundvlees met gekruide rijst
- Gulai Bagar Terong - gestoofd vlees met kruiden en aubergine
- Gaeng Mussaman - rundvleescurry
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...