Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
Bahan-bahan;
ingrediënten:
250 gr zoete aardappelen
250 gr gele pompoen (labu kuning)
1 komkommer
175 gr kousenband
50 gr katuk of melinjoblad
1000 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de pompoen en de aardappelen in blokjes. Snijd de kouseband in stukjes en de komkommer in reepjes.
Verhit in een pan het water en meng de boemboe erdoor. Als het water kookt dan de kouseband, de aardappelen, de pompoen en de katuk/melinjobladeren toevoegen en het geheel 12 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens het zout en de komkommer toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes verder laten koken.
ingrediënten:
250 gr zoete aardappelen
250 gr gele pompoen (labu kuning)
1 komkommer
175 gr kousenband
50 gr katuk of melinjoblad
1000 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
2 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de pompoen en de aardappelen in blokjes. Snijd de kouseband in stukjes en de komkommer in reepjes.
Verhit in een pan het water en meng de boemboe erdoor. Als het water kookt dan de kouseband, de aardappelen, de pompoen en de katuk/melinjobladeren toevoegen en het geheel 12 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens het zout en de komkommer toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes verder laten koken.