Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sambal Goreng Hati Ayam 2 - Gekruide kippenlevertjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Hati Ayam 2
Gekruide kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippenlevertjes en maagjes
4 cm laos, gekneusd
5 rode lomboks
3 eetl. olie
3 salam blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rawits,
1 theel, trasi bakar
1 theel, suiker

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kippenlevetjes en maagjes grof. Snijd de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en smoor hierin de lomboks en schep deze daarna uit de wok/wadjan. Fruit in dezelfde olie de boemboe voor 3 minuten.
Voeg dan het vlees, de salam en de laos toe en bak dit 3 minuten. Vervolgens het zout en de kokosmelk toevoegen en laat het geheel zachtjes 10 minuten sudderen. Dan de lomboks erdoorheen roeren en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935135