1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bali
kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip ca. 1,2 kilo in 8 stukken verdeeld
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl limoensap
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl olie
zout

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten, gesnipperd
1 eetl geraspte gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 lomboks (spaanse pepers) fijngehakt
4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt
2 eetl ketjap bentang manis

Taburan:
garnering:
Bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een (dunne) pasta. Haal de kip uit de wok/wadjan en bak hierin de boemboe. Voeg daarna de gula jawa, de limoensap, wat zout naar smaak en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en leg dan de kip terug in de pan en laat 20-25 minuten zachtjes sudderen. Het vocht moet voor de helft inkoken. Strooi voor het serveren de bawang goreng er over.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35382139