Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Bali - balinees kipgerecht

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bali
kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip ca. 1,2 kilo in 8 stukken verdeeld
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl limoensap
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl olie
zout

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten, gesnipperd
1 eetl geraspte gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 lomboks (spaanse pepers) fijngehakt
4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt
2 eetl ketjap bentang manis

Taburan:
garnering:
Bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een (dunne) pasta. Haal de kip uit de wok/wadjan en bak hierin de boemboe. Voeg daarna de gula jawa, de limoensap, wat zout naar smaak en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en leg dan de kip terug in de pan en laat 20-25 minuten zachtjes sudderen. Het vocht moet voor de helft inkoken. Strooi voor het serveren de bawang goreng er over.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420325