banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Bali
kipgerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip ca. 1,2 kilo in 8 stukken verdeeld
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl limoensap
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl olie
zout

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten, gesnipperd
1 eetl geraspte gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 lomboks (spaanse pepers) fijngehakt
4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt
2 eetl ketjap bentang manis

Taburan:
garnering:
Bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een (dunne) pasta. Haal de kip uit de wok/wadjan en bak hierin de boemboe. Voeg daarna de gula jawa, de limoensap, wat zout naar smaak en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en leg dan de kip terug in de pan en laat 20-25 minuten zachtjes sudderen. Het vocht moet voor de helft inkoken. Strooi voor het serveren de bawang goreng er over.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252030