Ayam Bakar Tomat
gebakken kip met tomaat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1/2 theel zout
300 ml kokoswater
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
5 sjalotjes
5 theentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
3 tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap en het zout en snijd het in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu en de sereh en kook dit voor 2 minuten. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Rooster of bak de kip daarna bruin
Zoeken
Laatst gelezen
- Piendang Kecap Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees
- Sai Oua - vleesballen
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Berdapan 2 - gevulde cassavekoeken
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sayur bobor tempe - Sajoer van tempe en kousenband
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...