logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Tomat
gebakken kip met tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1/2 theel zout
300 ml kokoswater
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
5 sjalotjes
5 theentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
3 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap en het zout en snijd het in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu en de sereh en kook dit voor 2 minuten. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Rooster of bak de kip daarna bruin

Add comment

Submit

who is online

We have 156 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160592