Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Bakar Tomat - gebakken kip met tomaat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Bakar Tomat
gebakken kip met tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1/2 theel zout
300 ml kokoswater
2 sereh/citroengras
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
5 sjalotjes
5 theentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
2 cm jahe
3 tomaten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap en het zout en snijd het in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu en de sereh en kook dit voor 2 minuten. Dan de kip, de kecap, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Rooster of bak de kip daarna bruin

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702