Worstjes van gekruid varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gemengd varkensvlees (ook hart, lever, bloed, darmen e.d)
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
5 jerut purut blaadjes
zout naar smaak
1 meter varkensdarm
keukengaren
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
8 teentjes knoflook
5 rode rawits
6 cm gember (djahe/jahe)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees fijn tot grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jerup purut en de basilicumblaadjes fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vul hiermee de darm. Bind de darm om de 10 cm af. Prik in de worske wat gaatjes. Verhit in een pan het water en pocheer de worstje in 35-40 minuten gaar.