logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bakar Padang
gekruide kip uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kippen / 16 drumsticks
1 eetl zout
1 limoen, sap
3 salam blaadjes
5 jeruk purut laadjes
400 ml kokosmelk
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode lomboks
6 cm jahe
6 cm laos
3 cm kunyit
1 theel venkel zaad
1 sereh stengel
2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd elke kip in 8 stukken. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten marineren. Spoel daarna af en dep droog. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de kokosmelk en de kip toe en breng aan de kook. Dan het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus wat is ingedikt. Schep de kip uit de pan en rooster de kip boven een houtskoolvuurtjes in 8 minuten goudbruin. Bedruip de kip regelmatig met de saus.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 163 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154395