Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Bakar Padang - gekruide kip uit Padang
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Bakar Padang
gekruide kip uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 kippen / 16 drumsticks
1 eetl zout
1 limoen, sap
3 salam blaadjes
5 jeruk purut laadjes
400 ml kokosmelk
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
9 rode lomboks
6 cm jahe
6 cm laos
3 cm kunyit
1 theel venkel zaad
1 sereh stengel
2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd elke kip in 8 stukken. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 30 minuten marineren. Spoel daarna af en dep droog. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de salam, de jeruk purut, de kokosmelk en de kip toe en breng aan de kook. Dan het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en de saus wat is ingedikt. Schep de kip uit de pan en rooster de kip boven een houtskoolvuurtjes in 8 minuten goudbruin. Bedruip de kip regelmatig met de saus.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 422 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915621