Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ikan Acer Kering

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Acer Kering

bahan-bahan:
ingrediënten:
2 makrelen ca. 600 gr.
1 serehstengel
3 eetl. olie,
1 eetl. azijn,
5 sjalotten
1 eetl. gula jawa, (palmsuiker)
2 teentjes knoflook,
1/2 theel. kunyit.
1 kemirienoot
100 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de makrelen bruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de kunyit en de kemirie fijn tot een pasta. Kneus de sereh. Verhit opnieuw de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de azijn, de palmsuiker en het water toe. Goed mengen en voeg dan de makrelen toe en laat deze in 10 minuten gaar sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669