vis met zure aubergines
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
7 zure gele aubergines (terong asem)*
6 eetl. olie
1000 ml water,
zout
Haluskan: boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, trasi bakar
8 sjalotjes,
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in moten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boeboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de laos en de aubergines toe en roer goed om. Voeg dan het water toe en als het kookt de vis met zout naar smaak. Laat het geheel zachtjes 10-15 sudderen totdat de vis gaar is.
* te verkrijgen bij een goede toko of neem anders de thaise variatie
ingrediënten:
500 gr makreel
5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
7 zure gele aubergines (terong asem)*
6 eetl. olie
1000 ml water,
zout
Haluskan: boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, trasi bakar
8 sjalotjes,
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in moten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boeboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de laos en de aubergines toe en roer goed om. Voeg dan het water toe en als het kookt de vis met zout naar smaak. Laat het geheel zachtjes 10-15 sudderen totdat de vis gaar is.
* te verkrijgen bij een goede toko of neem anders de thaise variatie