logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan asam pedas
vis met zure aubergines
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
7 zure gele aubergines (terong asem)*
6 eetl. olie
1000 ml water,
zout

Haluskan: boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, trasi bakar
8 sjalotjes,
7 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in moten. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boeboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de laos en de aubergines toe en roer goed om. Voeg dan het water toe en als het kookt de vis met zout naar smaak. Laat het geheel zachtjes 10-15 sudderen totdat de vis gaar is.

* te verkrijgen bij een goede toko of neem anders de thaise variatie

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175998