banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam
indische kippensoep
een lekkere variatie op het bekende en eeuwenoude recept

Bahan-bahan:
Ingrediënten
1 kip
5 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel wijnazijn
olie
100 gr. bloem
150 ml water
200 gr. taugé
150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes
100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt)
2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes
3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander

Haluskan:
boemboe:
4 cm verse gember (djahe)
10 teentjes knoflook
1 eetlepel vers gemalen peper
zout naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Doe de kip in een grote pan met water zodat de kip onderstaan. Laat de kip koken todat het gaar is. Haal de kip dan uit de pan en hou 2 liter bouillon achter. Ontbeen de kip en snijd de kip in stukjes van 1x2cm. Bak de kippestukjes op hoog vuur bruin.
Bak de boemboe in 1 eetlepel olie en voeg het dan toe aan de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg vervolgens de gesneden bosuitjes, ketjap manis,azijn en de kippenstukjes toe en roer het geheel goed door. Laat het zachtjes koken voor een paar minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de bloem, water, zout goed doorelkaar en voeg dan de taugé toe en roer alles goed door. Bak de taugé snel op in een pan met olie.

Om te serveren leg je in een diepe soepbord/kom eerst wat gefrituurde taugé, dan de aardappelschijfjes, dan de mihoen, hardgekookte eieren, bestrooi met gebakken uitjes en perteselie/koriander en voeg dan de soep toe.
Mocht het niet pedis genoeg zijn, dan kan je er sambal soto toevoegen. Geen sambal oelek!!
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364204