banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Soto Ayam - indische kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam
indische kippensoep
een lekkere variatie op het bekende en eeuwenoude recept

Bahan-bahan:
Ingrediënten
1 kip
5 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel wijnazijn
olie
100 gr. bloem
150 ml water
200 gr. taugé
150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes
100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt)
2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes
3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander

Haluskan:
boemboe:
4 cm verse gember (djahe)
10 teentjes knoflook
1 eetlepel vers gemalen peper
zout naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Doe de kip in een grote pan met water zodat de kip onderstaan. Laat de kip koken todat het gaar is. Haal de kip dan uit de pan en hou 2 liter bouillon achter. Ontbeen de kip en snijd de kip in stukjes van 1x2cm. Bak de kippestukjes op hoog vuur bruin.
Bak de boemboe in 1 eetlepel olie en voeg het dan toe aan de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg vervolgens de gesneden bosuitjes, ketjap manis,azijn en de kippenstukjes toe en roer het geheel goed door. Laat het zachtjes koken voor een paar minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de bloem, water, zout goed doorelkaar en voeg dan de taugé toe en roer alles goed door. Bak de taugé snel op in een pan met olie.

Om te serveren leg je in een diepe soepbord/kom eerst wat gefrituurde taugé, dan de aardappelschijfjes, dan de mihoen, hardgekookte eieren, bestrooi met gebakken uitjes en perteselie/koriander en voeg dan de soep toe.
Mocht het niet pedis genoeg zijn, dan kan je er sambal soto toevoegen. Geen sambal oelek!!
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36802371