Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Soto Ayam - indische kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto Ayam
indische kippensoep
een lekkere variatie op het bekende en eeuwenoude recept

Bahan-bahan:
Ingrediënten
1 kip
5 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel wijnazijn
olie
100 gr. bloem
150 ml water
200 gr. taugé
150 gr.dun gesneden en gebakken aardappelschijfjes
100 gr. mihoen (gaar en uitgelekt)
2 eetlepels gebakken/gefruite uitjes
3 eetlepels fijngesneden peterselie of koriander

Haluskan:
boemboe:
4 cm verse gember (djahe)
10 teentjes knoflook
1 eetlepel vers gemalen peper
zout naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Doe de kip in een grote pan met water zodat de kip onderstaan. Laat de kip koken todat het gaar is. Haal de kip dan uit de pan en hou 2 liter bouillon achter. Ontbeen de kip en snijd de kip in stukjes van 1x2cm. Bak de kippestukjes op hoog vuur bruin.
Bak de boemboe in 1 eetlepel olie en voeg het dan toe aan de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg vervolgens de gesneden bosuitjes, ketjap manis,azijn en de kippenstukjes toe en roer het geheel goed door. Laat het zachtjes koken voor een paar minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de bloem, water, zout goed doorelkaar en voeg dan de taugé toe en roer alles goed door. Bak de taugé snel op in een pan met olie.

Om te serveren leg je in een diepe soepbord/kom eerst wat gefrituurde taugé, dan de aardappelschijfjes, dan de mihoen, hardgekookte eieren, bestrooi met gebakken uitjes en perteselie/koriander en voeg dan de soep toe.
Mocht het niet pedis genoeg zijn, dan kan je er sambal soto toevoegen. Geen sambal oelek!!
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455479