banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Soto Ambengan - gevulde kippensoep
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Ambengan
gevulde kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
6 jeruk purut blaadjes
2500 ml water
2 eetl zout
150 gr kleine gedroogde garnalen, gehakt
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel peper
6 kemirinoten
 
Pelengkap:
vulling soep:
100 gr soun, geweekt
3 lente-uitjes, gehakt
3 takjes selderij, gehakt
5 eieren, hardgekookt en in partjes
2 eetl bawang goreng
2 limoenen, in schijfjes
3 eetl sambal rawit
2 eetl kecap manis
 
Taburan:
garnering:
1/2 eetl gebakken knoflook
6 krupuk
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de sereh, de jeruk purut en het zout toe en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze in 2 eetl olie daarna bruin en pluis de kip daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dit dan bij de bouillon. Voeg de garnalen toe aan de bouillon en breng aan de kook.
Verdeel de vulling voor de soep over de kommen en schep/giet de bouillon erover en bestrooi de soep met de knoflook en de krupuk.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37937063