banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Ambengan
gevulde kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
6 jeruk purut blaadjes
2500 ml water
2 eetl zout
150 gr kleine gedroogde garnalen, gehakt
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel peper
6 kemirinoten
 
Pelengkap:
vulling soep:
100 gr soun, geweekt
3 lente-uitjes, gehakt
3 takjes selderij, gehakt
5 eieren, hardgekookt en in partjes
2 eetl bawang goreng
2 limoenen, in schijfjes
3 eetl sambal rawit
2 eetl kecap manis
 
Taburan:
garnering:
1/2 eetl gebakken knoflook
6 krupuk
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de sereh, de jeruk purut en het zout toe en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze in 2 eetl olie daarna bruin en pluis de kip daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dit dan bij de bouillon. Voeg de garnalen toe aan de bouillon en breng aan de kook.
Verdeel de vulling voor de soep over de kommen en schep/giet de bouillon erover en bestrooi de soep met de knoflook en de krupuk.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337834