banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Soto Ambengan - gevulde kippensoep
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Ambengan
gevulde kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 serehstengels
6 jeruk purut blaadjes
2500 ml water
2 eetl zout
150 gr kleine gedroogde garnalen, gehakt
4 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel peper
6 kemirinoten
 
Pelengkap:
vulling soep:
100 gr soun, geweekt
3 lente-uitjes, gehakt
3 takjes selderij, gehakt
5 eieren, hardgekookt en in partjes
2 eetl bawang goreng
2 limoenen, in schijfjes
3 eetl sambal rawit
2 eetl kecap manis
 
Taburan:
garnering:
1/2 eetl gebakken knoflook
6 krupuk
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de sereh, de jeruk purut en het zout toe en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze in 2 eetl olie daarna bruin en pluis de kip daarna uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg dit dan bij de bouillon. Voeg de garnalen toe aan de bouillon en breng aan de kook.
Verdeel de vulling voor de soep over de kommen en schep/giet de bouillon erover en bestrooi de soep met de knoflook en de krupuk.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39789464