logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cong Kao Da Pai - 葱烤大排
karbonade met lente-ui

Ingrediënten:
900 gr varkesfilet/haaskarbonade
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel witte peper
1 1/2 eetl maizena + 3 eetl water
16 lente-ui
4 eetl shaoxing rijstwijn
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
4 eetl heet water
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 1/2 cm dikte en plet deze. Meng het vlees met de peper, de lichte sojasaus en de opgeloste maizena en laat dit 30 minuten marineren. Maak de lente-ui schoon en halveer deze.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees goudbruin en zet apart. Dan op middelhoog vuur de lengte-ui toevoegen en bak totdat deze zacht beginnen te worden en te verkleuren. Leg dan het vlees erop en voeg de rijstwijn, de sojasausen, de palmsuiker en het water toe en kook afgeloten voor 6 minuten.
Vervolgens zonder deksel op hoog vuur verder bakken totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 128 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367