Cong Kao Da Pai - 葱烤大排
karbonade met lente-ui
Ingrediënten:
900 gr varkesfilet/haaskarbonade
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel witte peper
1 1/2 eetl maizena + 3 eetl water
16 lente-ui
4 eetl shaoxing rijstwijn
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
4 eetl heet water
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 1/2 cm dikte en plet deze. Meng het vlees met de peper, de lichte sojasaus en de opgeloste maizena en laat dit 30 minuten marineren. Maak de lente-ui schoon en halveer deze.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees goudbruin en zet apart. Dan op middelhoog vuur de lengte-ui toevoegen en bak totdat deze zacht beginnen te worden en te verkleuren. Leg dan het vlees erop en voeg de rijstwijn, de sojasausen, de palmsuiker en het water toe en kook afgeloten voor 6 minuten.
Vervolgens zonder deksel op hoog vuur verder bakken totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Dadar Sedip - Omelet met groenten en garnalen
- Ayam Besengek
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Sayur Masak Jamur - gemengde groenten met champignons
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Kung Sai - Pikante garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...