logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨
gestoomde ribbetjes met zwarte bonen

Ingrediënten:
450 gr varkensribben
1 theel baking soda / bicarbonate
450 ml water
1 eetl maizena
1/2 theel zout

Ingrediënten marinade:
8 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 eetl Douchǐ / gefermenteerde zwarte bonen
2 rode lomboks
1/2 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/4 theel witte peper
1/4 theel palmsuiker
1 eetl olie

Garnering:
1 lente-ui

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng het met de soda en het water en laat dit 1 uur intrekken. Spoel het daarna goed af en dep het droog. Meng het dan met het zout en de maizena.
Hak de knoflook, de jahe en de lomboks fijn. Verhit in een pan de olie en fruit op laag vuur de knoflook, de jahe en de douchi voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks, de sojasaus, de oestersaus, de rijstwijn, de peper en de palmsuiker toe en laat dit 10 seconden sudderen en laat het daarna afkoelen.
Meng de marinade met het vlees en laat dit tenminste 4 uur intrekken. Stoom het daarna afgesloten in 20 minuten gaar. Snijd de lente-ui fijn en strooi het over het vlees en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 103 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176751