Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨
gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
Ingrediënten:
450 gr varkensribben
1 theel baking soda / bicarbonate
450 ml water
1 eetl maizena
1/2 theel zout
Ingrediënten marinade:
8 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 eetl Douchǐ / gefermenteerde zwarte bonen
2 rode lomboks
1/2 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl oestersaus
1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/4 theel witte peper
1/4 theel palmsuiker
1 eetl olie
Garnering:
1 lente-ui
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng het met de soda en het water en laat dit 1 uur intrekken. Spoel het daarna goed af en dep het droog. Meng het dan met het zout en de maizena.
Hak de knoflook, de jahe en de lomboks fijn. Verhit in een pan de olie en fruit op laag vuur de knoflook, de jahe en de douchi voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks, de sojasaus, de oestersaus, de rijstwijn, de peper en de palmsuiker toe en laat dit 10 seconden sudderen en laat het daarna afkoelen.
Meng de marinade met het vlees en laat dit tenminste 4 uur intrekken. Stoom het daarna afgesloten in 20 minuten gaar. Snijd de lente-ui fijn en strooi het over het vlees en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pecel Godok Daging - droog gebakken lapjes vlees
- Tumis Taoge Kedelai - roerbak van tauge en mais
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Sala Lauak - gekruide balletjes uit Sumatra
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Semur Terung - smoor/stoofpotje van groene aubergine
- Daging Tomat - zacht gestoofd rundvlees met gesmoorde tomaat
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Daging Bawang Jeruk - gestoofd rundvlees met ui en een citrus aroma
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...