banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 15 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 26 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Chen Pi Niu Rou
rundvlees met mandarijn


Ingrediënten:
400 gr rundvlees
gedroogde schil van 2 tangerine/clementine
heet water
4 eetl olie

ingrediënten marinade:
5 cm jahe
1 eelt kecap asin (lichte kecap)
1 eetl shaoxing wijn
2 theel maizena

ingrediënten roerbak:
6 lenteuitjes
6 gedroogde lomboks
5 teentjes knoflook
2 theel sichuan pepperkorrels
1 eetl rijstwijn

ingrediënten saus:
2 eetl kecap manis (donkere kecap)
4 eetl bouillom
2 eetl weekwater van de tangerine/clementine
1 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en week de schillen in heet water (net onder water) voor 1 uur. Snijd de jahe in plakjes en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade en laat dit 10 minuten staan. Verwijder de gember en voeg het vlees toe en laat dit 15 minuten intrekken.

Snijd de lenteuitje en de lomboks in reepjes en de knoflook in plakjes. Het wit en groen van de lentjeuitjes apart. Rooster de peperkorrels in een hete droge pan en vermaal deze. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.

Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en schap uit de pan. Dan het witte deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolg door de lomboks, de tangerine schillen, de knoflook, de peper en dit 1 minuut bakken. Voeg dan de wijn toe. Vervolgens het vlees en het overige deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolgd door de saus. Bak dit kort door totdat de saus is ingedikt.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36500689