Chen Pi Niu Rou
rundvlees met mandarijn
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
gedroogde schil van 2 tangerine/clementine
heet water
4 eetl olie
ingrediënten marinade:
5 cm jahe
1 eelt kecap asin (lichte kecap)
1 eetl shaoxing wijn
2 theel maizena
ingrediënten roerbak:
6 lenteuitjes
6 gedroogde lomboks
5 teentjes knoflook
2 theel sichuan pepperkorrels
1 eetl rijstwijn
ingrediënten saus:
2 eetl kecap manis (donkere kecap)
4 eetl bouillom
2 eetl weekwater van de tangerine/clementine
1 eetl palmsuiker
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en week de schillen in heet water (net onder water) voor 1 uur. Snijd de jahe in plakjes en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade en laat dit 10 minuten staan. Verwijder de gember en voeg het vlees toe en laat dit 15 minuten intrekken.
Snijd de lenteuitje en de lomboks in reepjes en de knoflook in plakjes. Het wit en groen van de lentjeuitjes apart. Rooster de peperkorrels in een hete droge pan en vermaal deze. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en schap uit de pan. Dan het witte deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolg door de lomboks, de tangerine schillen, de knoflook, de peper en dit 1 minuut bakken. Voeg dan de wijn toe. Vervolgens het vlees en het overige deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolgd door de saus. Bak dit kort door totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Mudo - groene sambal uit west Sumatra
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Telur Puyuh Bumbu Bali - kwarteleitjes in pittige rode saus
- Tempe Dan Tahu Bacem - gekruide en gebakken tempe en tahu
- Sambal Petai Udang - garnalen in pittige kokosmelk saus
- Ayam Besengek
- Ikan Cuka
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda