Chen Pi Niu Rou
rundvlees met mandarijn
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
gedroogde schil van 2 tangerine/clementine
heet water
4 eetl olie
ingrediënten marinade:
5 cm jahe
1 eelt kecap asin (lichte kecap)
1 eetl shaoxing wijn
2 theel maizena
ingrediënten roerbak:
6 lenteuitjes
6 gedroogde lomboks
5 teentjes knoflook
2 theel sichuan pepperkorrels
1 eetl rijstwijn
ingrediënten saus:
2 eetl kecap manis (donkere kecap)
4 eetl bouillom
2 eetl weekwater van de tangerine/clementine
1 eetl palmsuiker
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en week de schillen in heet water (net onder water) voor 1 uur. Snijd de jahe in plakjes en meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade en laat dit 10 minuten staan. Verwijder de gember en voeg het vlees toe en laat dit 15 minuten intrekken.
Snijd de lenteuitje en de lomboks in reepjes en de knoflook in plakjes. Het wit en groen van de lentjeuitjes apart. Rooster de peperkorrels in een hete droge pan en vermaal deze. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een wok de olie en voeg het vlees toe en bak dit voor 3 minuten en schap uit de pan. Dan het witte deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolg door de lomboks, de tangerine schillen, de knoflook, de peper en dit 1 minuut bakken. Voeg dan de wijn toe. Vervolgens het vlees en het overige deel van de lentjeuitjes toevoegen gevolgd door de saus. Bak dit kort door totdat de saus is ingedikt.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Taipa Raca - garnalen met mango
- Semur Panji - gestoofd gekruid plakjes rundvlees
- Panggang Bandeng - gegrilde melkvis
- Sambal baronang - Sambal met belimbing
- Sup Ayam Tomat Hijau - kippensoep met groene tomaat
- Brongkos 2 - gestoofd rundvlees met labu siam
- Tumis Sawi Putih Bumbu Ebi - roerbak van Chinese kool met bieslook
- Agar Agar Dengan - mango pudding
- Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel
Recente reacties

4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.

14 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
1 months ago 炝炒土豆丝 - pittige roerbak van aardappel
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.

5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
6 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.