Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Tempra - Kip met gebakken uien en lomboks

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Tempra
Kip met gebakken uien en lomboks


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
2 uien
5 groene lomboks
5 rode lomboks
3 eetl olie
250 ml water
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl limoensap
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Marineer de kip met 1 eetl kecap voor 5 minuten. Snijd de uien in ringen en de lomboks schuin. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak de uien en de lomboks op hoog vuur voor 1 minuut en voeg dan de kecap toe en zet het weg.
Verhit in een wok 2 eetl olie en bak de kip voor 5 minuten. Voeg het water toe en laat het zachtjes voor 25 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toevoegen en schep het om totdat het is opgelost.
Server de kip met de uien en lomboks erover geschept.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291