banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Tempra - Kip met gebakken uien en lomboks

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ayam Tempra
Kip met gebakken uien en lomboks


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
2 uien
5 groene lomboks
5 rode lomboks
3 eetl olie
250 ml water
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl limoensap
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Marineer de kip met 1 eetl kecap voor 5 minuten. Snijd de uien in ringen en de lomboks schuin. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak de uien en de lomboks op hoog vuur voor 1 minuut en voeg dan de kecap toe en zet het weg.
Verhit in een wok 2 eetl olie en bak de kip voor 5 minuten. Voeg het water toe en laat het zachtjes voor 25 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toevoegen en schep het om totdat het is opgelost.
Server de kip met de uien en lomboks erover geschept.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 306 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39076642