logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Ayam Tempra
Kip met gebakken uien en lomboks


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
2 uien
5 groene lomboks
5 rode lomboks
3 eetl olie
250 ml water
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl limoensap
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Marineer de kip met 1 eetl kecap voor 5 minuten. Snijd de uien in ringen en de lomboks schuin. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak de uien en de lomboks op hoog vuur voor 1 minuut en voeg dan de kecap toe en zet het weg.
Verhit in een wok 2 eetl olie en bak de kip voor 5 minuten. Voeg het water toe en laat het zachtjes voor 25 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toevoegen en schep het om totdat het is opgelost.
Server de kip met de uien en lomboks erover geschept.

Add comment

Submit

who is online

We have 110 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420448