zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Misua Patola - Filipijnse mi-soep
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Panada 2 - pasteitjes met tonijn
- Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
- Gruy Hurm - bananen cake
- Sambal jeruk nipis
- Lalap Indonesia
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Asam keung udeng - pittige garnalen
Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus


gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip / 6 drumsticks
2 uien
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
125 ml water
5 rode lomboks
1 eetl calamansi / limoensap
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en zijn deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur veranderen (5 minuten).
Voeg dan de kecaps, de peper, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Sluit de pan af en kook op laag vuur voor 20 minuten totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks en het calamansi sap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.