logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam TempraAyam Tempra
gesmoorde kip in een ui en kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip / 6 drumsticks
2 uien
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
125 ml water
5 rode lomboks
1 eetl calamansi / limoensap
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en zijn deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur veranderen (5 minuten).
Voeg dan de kecaps, de peper, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Sluit de pan af en kook op laag vuur voor 20 minuten totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks en het calamansi sap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315