Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Tempra Ayam Tempra
gesmoorde kip in een ui en kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip / 6 drumsticks
2 uien
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
125 ml water
5 rode lomboks
1 eetl calamansi / limoensap
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en zijn deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur veranderen (5 minuten).
Voeg dan de kecaps, de peper, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Sluit de pan af en kook op laag vuur voor 20 minuten totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks en het calamansi sap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930900