Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Tempra Ayam Tempra
gesmoorde kip in een ui en kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip / 6 drumsticks
2 uien
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
2 eetl palmsuiker
1/4 theel peper
125 ml water
5 rode lomboks
1 eetl calamansi / limoensap
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de jahe in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en zijn deze fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur veranderen (5 minuten).
Voeg dan de kecaps, de peper, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook. Sluit de pan af en kook op laag vuur voor 20 minuten totdat de kip gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks en het calamansi sap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065438