zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Lado Uwok - gestoomde sambal met ikan teri
- Ayam Piendang Serani
- Lalap Indonesia
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Ayam Besengek
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Acer Jahe
- Gang Garee Gai - matsaman kip curry
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh


Sambal Cabe Rawit Aceh
pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene rawits
100 gr knoflook
100 ml water
100 gr palmsuiker
100 ml lichte sojasaus (of 4 eetl kecap manis + 3 eetl water)
2 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook en het water fijn tot een massa. Meng hieroor de palmsuiker, de sojasaus/kecap en de azijn en breng aan de kook. Laat het zachtjes 15 minuten sudderen. Serveer.
pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene rawits
100 gr knoflook
100 ml water
100 gr palmsuiker
100 ml lichte sojasaus (of 4 eetl kecap manis + 3 eetl water)
2 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook en het water fijn tot een massa. Meng hieroor de palmsuiker, de sojasaus/kecap en de azijn en breng aan de kook. Laat het zachtjes 15 minuten sudderen. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.