Sambal Cabe Rawit Aceh
pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr groene rawits
100 gr knoflook
100 ml water
100 gr palmsuiker
100 ml lichte sojasaus (of 4 eetl kecap manis + 3 eetl water)
2 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de rawits, de knoflook en het water fijn tot een massa. Meng hieroor de palmsuiker, de sojasaus/kecap en de azijn en breng aan de kook. Laat het zachtjes 15 minuten sudderen. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Isi dadar Bandung
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Penyon sampi - Gestoofd rundvlees met nangka
- Kangkung - gestoofde spinazie
- Telor bumbu bali
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...