Ayam Panggang Sumatra
geroosterde gekruide kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr kip
3 eetl kecap manis
1 theel asem
2 eetl water
1 theel zout
3 eetl boter
3 rode lomboks
water
Cara membuat:
bereidng:
Snijd de lomboks fijn. Meng het water met de asem. Verhit in een pan de kecap, het asemwater en de boter. Meng de lomboks erdoor wanneer de boter gesmolten is. Snijd de kip in vieren en kook deze in water voor 10 minuten en giet de kip af. Marineer de kip met de saus voor tenminste 15 minuten. Rooster de kip vervolgens goudbruin boven een houtkoolvuurtje en besprenkel de kip regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Terong - gestoofde aubergine
- Sawi Putih Cah Tahu Kuning - gestoofde kool met tahu
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Ikan Bakar Rica-Rica - Pittige gegrilde vis uit Manado
- Kue Lumpur - cakejes
- Kari Ayam Jamur - Mie met kerrie kip
- Penang Gai - penang kip curry
- Udang Taoco Cabai Hijau - garnalen in groene peper saus
- Tumis Sayur Campur Kucai - roerbak van gemengde groenten met bieslook
- Xiāng Sū Yā - 香酥鸭 - Sichuan krokante eend
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...