gestoofde makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr makreel
200 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
4 sjalotten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel asem
2 teentjes knoflook
peper naar smaak
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee de vis tenminste voor 60 minuten. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof hierin de vis zachtjes gaar. Bestrooi deze daarna met de bawang goreng.
ingrediënten:
1000 gr makreel
200 ml water
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
4 sjalotten
1 cm kunyit (kurkuma)
1 theel asem
2 teentjes knoflook
peper naar smaak
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee de vis tenminste voor 60 minuten. Verhit in een wok/wadjan het water en stoof hierin de vis zachtjes gaar. Bestrooi deze daarna met de bawang goreng.