geroosterde gekruide botervis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bawal hitam / parastromateus niger / botervis / black pomfret ( 4 stuks)
1 limoen, sap
9 kunyit blad
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 kemiri noten
4 cm kunyit
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en verwijder de kieuwen en de maag en kerf de vissen in. Wrijf de vissen in met het limoensap.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Verdeel de bumbu in vier porties en wrijf hiermee elke vis in.
Omwikkel elke gekruide vis met de kunyit bladeren. Rooster de vissen daarna boven een houtskoolvuurtje zachtjes gaar. Serveer.