Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sunpia
gebakken garnalen pangsit met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr grote garnalen / gamba's
50 gr gedroogde garnalen
100 gr rijst champignons / kastanje champignons
100 gr bambuscheuten, gekookt
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
1/4 theel zout
1 eetl maizena + 1 eetl water
45 pangsit vellen
200 ml water
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr pinda's, gebakken
6 rode rawits
2 theel zaxijn
6 theen palmsuiker
1/2 thee zout
6 eetl heet water

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de gedroogde garnalen goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de champignons in stukken. Snijd de bambuscheuten julienne. Wrijf of maal de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water en kook de garnalen gaar. Laat de garnalen daarna goed uitlekken en hak deze dan fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze totdat het vocht is verdampt. Dan de gekookte en gedroogde garnalen toevoegen samen met de bambuscheuten en meng goed. Vervolgens het zout, de kecap en de peper erdoor mengen.
Neem een pansit vel en schep daarop 1 theel van het garnalen mengsel. Vouw het op als een rechthoek en plak het vast met de maizena oplossing.
Verhit in een pan de olie en bak de pangsit goudbruin en serveer het met de saus.

Saus:
Wrijf of maal de pinda's en de rawits fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en de azijn. Verhit in een pan het water en voeg de pinda's toe en breng het al roerend aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025307