Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sunpia
gebakken garnalen pangsit met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr grote garnalen / gamba's
50 gr gedroogde garnalen
100 gr rijst champignons / kastanje champignons
100 gr bambuscheuten, gekookt
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/2 theel kecap asin
1/4 theel zout
1 eetl maizena + 1 eetl water
45 pangsit vellen
200 ml water
olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr pinda's, gebakken
6 rode rawits
2 theel zaxijn
6 theen palmsuiker
1/2 thee zout
6 eetl heet water

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de gedroogde garnalen goudbruin en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de champignons in stukken. Snijd de bambuscheuten julienne. Wrijf of maal de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta. Maak de garnalen schoon.
Verhit in een pan het water en kook de garnalen gaar. Laat de garnalen daarna goed uitlekken en hak deze dan fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze totdat het vocht is verdampt. Dan de gekookte en gedroogde garnalen toevoegen samen met de bambuscheuten en meng goed. Vervolgens het zout, de kecap en de peper erdoor mengen.
Neem een pansit vel en schep daarop 1 theel van het garnalen mengsel. Vouw het op als een rechthoek en plak het vast met de maizena oplossing.
Verhit in een pan de olie en bak de pangsit goudbruin en serveer het met de saus.

Saus:
Wrijf of maal de pinda's en de rawits fijn tot een pasta. Meng hierdoor het zout, de palmsuiker en de azijn. Verhit in een pan het water en voeg de pinda's toe en breng het al roerend aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 678 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906413