Ayam Panggang Sulawesi
gegrilde kip sulawesi stijl
bahan-bahan:
ingredienten:
1 kip
2 sereh stengels
8 jeruk purut blaadjes
350 ml santen
1 bosje kemangi
3 eetl limoensap
1 theel zout
4 eetl olie
haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode rawits
6 kemiries
4 cm laos
6 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de sereh, de kemangi en de jeruk purut toe en bak dit voor 3 minuten.
Dan de santen en het zout toevoegen en laat dit voor 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de kip toe en laat dit voor 35 minuten sudderen. Haal de kip uit de wok en rooser deze voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje. Laat de saus wat verder indikken en schep deze over de kip en serveer.