Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Panggang Sulawesi
gegrilde kip sulawesi stijl


bahan-bahan:
ingredienten:
1 kip
2 sereh stengels
8 jeruk purut blaadjes
350 ml santen
1 bosje kemangi
3 eetl limoensap
1 theel zout
4 eetl olie

haluskan:

bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode rawits
6 kemiries
4 cm laos
6 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de sereh, de kemangi en de jeruk purut toe en bak dit voor 3 minuten.
Dan de santen en het zout toevoegen en laat dit voor 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de kip toe en laat dit voor 35 minuten sudderen. Haal de kip uit de wok en rooser deze voor 5 minuten boven een houtskoolvuurtje. Laat de saus wat verder indikken en schep deze over de kip en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420837