Telur Ceplok Kuning Pedas
omelet in pittige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels
10 rode rawits
3 rode lomboks
3 groene lomboks
300 ml water
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 kemiri noten
2 cm laos
2 cm jahe
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Klop de eieren en bak hiervan een omelet en zet apart. Snijd de lomboks in 1 cm lange stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu, de sereh, de salam, de jeruk purut, de lomboks en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en roer totdat de saus indikt. Vervolgens de omelet toevoegen en laat alles intrekken. Dan de lente-ui erdoor scheppen en serveer.