Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Ambal - kipsate met een pittige saus van tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ambal
kipsate met een pittige saus van tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
4 eetl olie
30 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl bawang goreng

Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 gr tmepe, gestoomd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel palmsuiker
1 theel zout
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap, de bumbu en de olie en laat dit tenminste 20 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Wrijf de sate regelmatig in met de marinade tijdens het roosteren.
Wrijf of maal de tempe, de sjalotjes, de knoflook, de lomboks. de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Schep de saus over de sate en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 259 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252395