Recente Reacties

Sate Ambal
kipsate met een pittige saus van tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
4 eetl olie
30 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl bawang goreng

Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 gr tmepe, gestoomd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel palmsuiker
1 theel zout
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap, de bumbu en de olie en laat dit tenminste 20 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Wrijf de sate regelmatig in met de marinade tijdens het roosteren.
Wrijf of maal de tempe, de sjalotjes, de knoflook, de lomboks. de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Schep de saus over de sate en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583171