zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Botok Kangkung Ikan Gabus Asin - gestoomde kangkung met gezouten vis
- Sambal bieslook
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
- Tahu gunting - tahu met pindasaus
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Udang pepes - Gestoomde garnalen in bananenblad
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Sayur Pokcoy Bakso Ikan - pokcoy met visballetjes in bouillon
- Gaeng Karee Gai - gele kip kerrie
Sate Ambal - kipsate met een pittige saus van tempe


Sate Ambal
kipsate met een pittige saus van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
4 eetl olie
30 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl bawang goreng
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 gr tmepe, gestoomd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel palmsuiker
1 theel zout
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap, de bumbu en de olie en laat dit tenminste 20 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Wrijf de sate regelmatig in met de marinade tijdens het roosteren.
Wrijf of maal de tempe, de sjalotjes, de knoflook, de lomboks. de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Schep de saus over de sate en serveer.
kipsate met een pittige saus van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendijen
3 eetl kecap manis
4 eetl olie
30 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten, geroosterd
3 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl bawang goreng
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 gr tmepe, gestoomd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel palmsuiker
1 theel zout
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de kecap, de bumbu en de olie en laat dit tenminste 20 minuten marineren. Rijg het vlees daarna aan de stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Wrijf de sate regelmatig in met de marinade tijdens het roosteren.
Wrijf of maal de tempe, de sjalotjes, de knoflook, de lomboks. de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Voeg dan het water toe en breng het al roerend aan de kook.
Schep de saus over de sate en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.