gefrituurde eieren in sambalsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
6 eieren
1 lente ui
olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tomaat
9 rode lomboks
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren in het water totdat deze hard zijn. Laat deze daarna afkoelen en pel de eieren. Snijd de lente-ui in 3 cm lange stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de eieren totdat de geel zijn geworden. Schep de eieren uit de wok/wadjan en laat deze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter en bak hierin de lente-ui voor 1 minuut. Voeg dan de boemboe toe en bak dit alles zachtjes voor 15 minuten. Snijd de eieren overlangs en giet de sambalsaus erover en serveer.
ingrediënten:
6 eieren
1 lente ui
olie
water
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tomaat
9 rode lomboks
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren in het water totdat deze hard zijn. Laat deze daarna afkoelen en pel de eieren. Snijd de lente-ui in 3 cm lange stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de eieren totdat de geel zijn geworden. Schep de eieren uit de wok/wadjan en laat deze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter en bak hierin de lente-ui voor 1 minuut. Voeg dan de boemboe toe en bak dit alles zachtjes voor 15 minuten. Snijd de eieren overlangs en giet de sambalsaus erover en serveer.