banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu Telur Surabaya
omelet van tahu met een pittige donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
5 eieren
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
5 teentjes knoflook
6 rode rawits
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
150 gr pinda's
2 theel petis udang
1 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
250 ml warm water

Pelengkap:
complementair:
200 gr tauge
2 takjes selderij
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Klop de eieren samen met de peper en het zout en meng dan de tahu erdoor. Verdeel het mengsel in 5 porties.
Verhit in een pan de olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Schep de saus over de eieren en serveer daarbij de tauge. Strooi de selderij en de bawang goreng erover en serveer.

Saus:
Verhit in een pan wat olie en fruit de knoflook, de rawits, de keriting en de pinda's voor 3 minuten. Voeg dan de petis, het zout en de palmsuiker toe en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Meng dan de kecap en het water erdoor en vorm een saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38491923