Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tahu Telur Surabaya
omelet van tahu met een pittige donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
5 eieren
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
5 teentjes knoflook
6 rode rawits
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
150 gr pinda's
2 theel petis udang
1 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
250 ml warm water

Pelengkap:
complementair:
200 gr tauge
2 takjes selderij
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Klop de eieren samen met de peper en het zout en meng dan de tahu erdoor. Verdeel het mengsel in 5 porties.
Verhit in een pan de olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Schep de saus over de eieren en serveer daarbij de tauge. Strooi de selderij en de bawang goreng erover en serveer.

Saus:
Verhit in een pan wat olie en fruit de knoflook, de rawits, de keriting en de pinda's voor 3 minuten. Voeg dan de petis, het zout en de palmsuiker toe en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Meng dan de kecap en het water erdoor en vorm een saus.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024526