banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu Telur Surabaya
omelet van tahu met een pittige donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu
5 eieren
1/2 theel zout
1/2 theel peper
750 ml olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
5 teentjes knoflook
6 rode rawits
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
150 gr pinda's
2 theel petis udang
1 theel zout
2 theel palmsuiker
4 eetl kecap manis
250 ml warm water

Pelengkap:
complementair:
200 gr tauge
2 takjes selderij
3 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Klop de eieren samen met de peper en het zout en meng dan de tahu erdoor. Verdeel het mengsel in 5 porties.
Verhit in een pan de olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Schep de saus over de eieren en serveer daarbij de tauge. Strooi de selderij en de bawang goreng erover en serveer.

Saus:
Verhit in een pan wat olie en fruit de knoflook, de rawits, de keriting en de pinda's voor 3 minuten. Voeg dan de petis, het zout en de palmsuiker toe en wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta. Meng dan de kecap en het water erdoor en vorm een saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814240