Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Dengke Laen - barbeel met een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dengke Laen
barbeel met een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ikan tawes / Javaanse barbeel, anders karper
1 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
3 asam sunti
water

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
1/2 theel peper
3 cm jahe
2 rode rawits
5 kemiri noten
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wikkel de serai om de vis heen.
Verhit in een pan water en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook deze gaar. Schep de vis uit de pan en laat het uitlekken.
Verhit in een pan 200 ml water samen met de bumbu, de salam en de asam en kook totdat de saus indikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911507