banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Dinn Yu
vis met kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr vis (kabeljauw, schelvis of heilbot)
2 eetl ketjap manis
1 theel sesamzaad
3 eetl rijstwijn (anders sherry)
1 rode lombok
2 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
1/2 kleine prei
olie
2 sjalotten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel ve-tsin
maizena

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Snijd de prei ragfijn, de sjalotten en de lombok fijn. Rasp de gember. Rooster het sesamzaad droog in een koekenpan. Maak vervolgens een mengsel van de ketjap, de rijstwijn, de gember, de sjalotten, de prei, de lombok, de ve-tsin en de sesamzaad.
Wrijf de vis in met het zout. verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin. Giet de kruidenmengsel en de bouillon toe en stoof dit zachtjes voor 10 minuten. Leng wat maizena aan met het vocht en bind daarna het vocht tot een saus.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328352