1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Dinn Yu
vis met kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr vis (kabeljauw, schelvis of heilbot)
2 eetl ketjap manis
1 theel sesamzaad
3 eetl rijstwijn (anders sherry)
1 rode lombok
2 cm gember (jahe/djahé)
zout naar smaak
1/2 kleine prei
olie
2 sjalotten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel ve-tsin
maizena

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Snijd de prei ragfijn, de sjalotten en de lombok fijn. Rasp de gember. Rooster het sesamzaad droog in een koekenpan. Maak vervolgens een mengsel van de ketjap, de rijstwijn, de gember, de sjalotten, de prei, de lombok, de ve-tsin en de sesamzaad.
Wrijf de vis in met het zout. verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin. Giet de kruidenmengsel en de bouillon toe en stoof dit zachtjes voor 10 minuten. Leng wat maizena aan met het vocht en bind daarna het vocht tot een saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35656156