Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Babi garo rica - Gestoofd varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babi garo rica
Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 224 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936301