logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi garo rica
Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180143