Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.