zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Lidah Sapi Cabe Hijau - gestoofde tong met groene pepers
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Serundeng - gebakken kokos met pinda's
- Sambal bubuk kering ebbie
Babi garo rica - Gestoofd varkensvlees


Babi garo rica
Gestoofd varkensvlees
Gestoofd varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
950 gr varkensvlees
1 limoen (sap)
zout
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
1 pandan blad
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
8 rode lomboks
24 rawits
5 kemirinootjes
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 cm gember (jahe/djahé)
6 jeruk purutblaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Ontpit de lomboks en kook deze met de rawits voor 5 minuten in water. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het pandanblad en de sereh toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan het vlees toevoegen en nog 5 minuten rondom bruin bakken. Vervolgens het zout, het limoensap en het water toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.