Recente Reacties

Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi
gebakken gezouten inktvis met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gezouten inktvis
1/2 limoen, sap
7 petai/peteh bonen
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
olie
warm water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 rode lomboks

Cara membuat
bereiding:
Week eerst de inktvis in warm water. Verhit in een pan olie en bak de petai bonen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Verhit in een pan de olie en bak de inktvis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petai, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Meng dan de inktvis erdoor en vervolgens de kemangi. Serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583242