Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi - gebakken gezouten inktvis met kemangi

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi
gebakken gezouten inktvis met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gezouten inktvis
1/2 limoen, sap
7 petai/peteh bonen
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
olie
warm water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 rode lomboks

Cara membuat
bereiding:
Week eerst de inktvis in warm water. Verhit in een pan olie en bak de petai bonen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Verhit in een pan de olie en bak de inktvis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petai, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Meng dan de inktvis erdoor en vervolgens de kemangi. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117523