Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi
gebakken gezouten inktvis met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gezouten inktvis
1/2 limoen, sap
7 petai/peteh bonen
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
olie
warm water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 rode lomboks
Cara membuat
bereiding:
Week eerst de inktvis in warm water. Verhit in een pan olie en bak de petai bonen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Verhit in een pan de olie en bak de inktvis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petai, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Meng dan de inktvis erdoor en vervolgens de kemangi. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Smoor Jengkol
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
- Jangjorim - in sojasaus gestoofd vlees
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Mee Grob 2 - gebakken noedels
- Chojang - zoete rode chili saus
- Suhongdou
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...