banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 5 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi - gebakken gezouten inktvis met kemangi

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi
gebakken gezouten inktvis met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gezouten inktvis
1/2 limoen, sap
7 petai/peteh bonen
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
olie
warm water

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit
2 rode lomboks

Cara membuat
bereiding:
Week eerst de inktvis in warm water. Verhit in een pan olie en bak de petai bonen goudbruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de inktvis schoon en wrijf deze in met het limoensap en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Verhit in een pan de olie en bak de inktvis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de petai, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Meng dan de inktvis erdoor en vervolgens de kemangi. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 282 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38220531