zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Sayur Asam-Asam Santan - in kokosmelk gestoofde groente
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Nasi Betawi
- Kare Domba
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Udang Nenas - Garnalen met ananas
Cumi-cumi - Inktvis met saus uit Padang


Cumi-cumi
Inktvis met saus uit Padang
Inktvis met saus uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
1 kunyitblad
1 asam kandis (wilde mangistan)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inkvis in stukjes en marineer dit met het limoensap voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, het kunyitblad, de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de inktvisstukjes toe samen met de asam kandis en wat zout naar smaak en bak dit nog 10 minuten door.
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
1 kunyitblad
1 asam kandis (wilde mangistan)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inkvis in stukjes en marineer dit met het limoensap voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, het kunyitblad, de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de inktvisstukjes toe samen met de asam kandis en wat zout naar smaak en bak dit nog 10 minuten door.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.