Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Cumi-cumi  - Inktvis met saus uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cumi-cumi
Inktvis met saus uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
1 kunyitblad
1 asam kandis (wilde mangistan)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inkvis in stukjes en marineer dit met het limoensap voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, het kunyitblad, de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de inktvisstukjes toe samen met de asam kandis en wat zout naar smaak en bak dit nog 10 minuten door.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925293