Inktvis met saus uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
1 kunyitblad
1 asam kandis (wilde mangistan)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inkvis in stukjes en marineer dit met het limoensap voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, het kunyitblad, de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de inktvisstukjes toe samen met de asam kandis en wat zout naar smaak en bak dit nog 10 minuten door.
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen (sap)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
1 kunyitblad
1 asam kandis (wilde mangistan)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inkvis in stukjes en marineer dit met het limoensap voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, het kunyitblad, de sereh voor 2 minuten. Voeg dan de inktvisstukjes toe samen met de asam kandis en wat zout naar smaak en bak dit nog 10 minuten door.