Semur Telus Isi
gevulde eieren in kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekook
100 gr makreel
50 gr kipgehakt
1 eiwit
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/4 theel palmsuiker
1 eetl maïzena
Bumbu semur:
kruiden saus:
2 salam blaadjes
3 serhe/citroengras
5 kruidnagels
2 cm laos
6 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
300 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de eieren en verwijder het eigeel. Pureer de makreel en meng dit met het kipgehakt, eigeel en eiwit. Voeg dan het zout, de peper, de nootmuskaat en de maïzena toe en meng alles goed door elkaar. Vul de eieren met het mengsel en stoom dit vervolgens gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Maal de kruidnagels fijn en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh, de kruidnagels en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de eieren toe en meng goed. Vervolgens, de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen gevolgd door het water en meng goed. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken en de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dendeng Terik - Gekruid gebakken rundvlees
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
- Pallu sanroh - gestoofde kip in kokosmelk met limoensap
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Gulai Cubadak - stoofpotje met nangka/jackfruit
- Gōng Bào Xiā Rén - 宫保虾仁 - pittig gebakken garnalen
- Ayam Goreng Sasando - gebakken kip met pittige saus uit Timor
- Chow Dau Kok - gekruide gebakken kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...