banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sayur asem Palembang - groente in een zurige saus uit Palembang
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur asem Palembang
groente in een zurige saus uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
2 sereh stengels
2 rode lomboks, ontpit
75 ananas
4 kacang panjang / kouseband
50 gr komkommer
1 rode tomaat
2 lenteuitjes
2 eetl asem water
2 takjes kemangi
1500 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 cm laos
1/2 theel trassi
1 cm jahe
2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks in stukken, de ananas in dunne reepjes, de kouseband in stukjes van 3 cm en de komkommer in plakken. Snijd de tomaat in partjes en de lenteui in stukjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de sereh. Voeg dan de lomboks, ananas, kouseband, tomaat en lenteui toe en laat dit 5 minuten sudderen. Dan de garnalen, het asemwater en de kemangi toevoegen en kook het geheel gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39803865