Panggang Belanga
geroosterd gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 eetl kecap manis
1 theel asamwater
6 sjalotjes
600 ml water
2 theel zout
1/4 theel peper
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
75 gr pinda's
1/4 theel kruidnagel
1/4 theel kaneel
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Marineer het vlees met de kecap, het zout en het asamwater en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Voeg dan de bumbu toe en meng alles goed.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjaltojes voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de marinade toe en bak dit rondom bruin. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees uit de pan en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
tip: kan ook in een oven gegrild worden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Ihutilinanga - gebakken aubergine met pittige saus
- Colenak - Gebakken cassave met zoete kokossaus
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Daging Manis Kuah Santan - gestoofd zoet rundvlees in een saus van kokosmelk
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Ayam Madu Kecap Limo - geglazuurde gebakken kip
- Tempe Goreng Kremes - gebakken tempe in gekruid beslag
- Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...