logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Panggang Belanga
geroosterd gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 eetl kecap manis
1 theel asamwater
6 sjalotjes
600 ml water
2 theel zout
1/4 theel peper
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
75 gr pinda's
1/4 theel kruidnagel
1/4 theel kaneel
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Marineer het vlees met de kecap, het zout en het asamwater en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Voeg dan de bumbu toe en meng alles goed.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjaltojes voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de marinade toe en bak dit rondom bruin. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees uit de pan en rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

tip: kan ook in een oven gegrild worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 36 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160925