Gestoofde runderhaas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr rundvlees/runderhaas
3 preien
3 limoenen (sap)
10 rode rawits
zout naar smaak
200 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
9 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne reepjes en het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin alle ingrediënten voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en laat het vlees 30 minuten zachtjes sudderen. Regelmatig omscheppen en zonodig wat water toevoegen.
ingrediënten:
1500 gr rundvlees/runderhaas
3 preien
3 limoenen (sap)
10 rode rawits
zout naar smaak
200 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
9 rawits
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm laos
3 serehstengels
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de prei in dunne reepjes en het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin alle ingrediënten voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en laat het vlees 30 minuten zachtjes sudderen. Regelmatig omscheppen en zonodig wat water toevoegen.