Vis met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zout
6 sjalotten
3 rode en 3 groene lomboks
1 grote tomaat
1 klein bosje citroenbasilicum (kemangi)
1 theel. asem
150 ml water
3 eetl. olie
1 theel. suiker
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de kunyit met het zout fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaat in partjes. Meng het water met de kunyitpasta, de asem en de suiker. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de rode lomboks voor 2 minuten en voeg dan de tomaat toe en bak nog 1 minuut verder. Dan het watermengsel toevoegen en als het kookt de vis met de groene lomboks en sudder dit zachtjes gaar. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.
ingrediënten:
500 gr tonijn
3 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zout
6 sjalotten
3 rode en 3 groene lomboks
1 grote tomaat
1 klein bosje citroenbasilicum (kemangi)
1 theel. asem
150 ml water
3 eetl. olie
1 theel. suiker
Cara-membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de kunyit met het zout fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaat in partjes. Meng het water met de kunyitpasta, de asem en de suiker. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de rode lomboks voor 2 minuten en voeg dan de tomaat toe en bak nog 1 minuut verder. Dan het watermengsel toevoegen en als het kookt de vis met de groene lomboks en sudder dit zachtjes gaar. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.