banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Jangan Kelong
Sate van makreel met een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr makreel (filet)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel citroensap
3 eetl olie
10 sate stokjes

Bahan saus:
ingrediënten saus:
250 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 thee asam + 1 eetl water
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm kencur
1 rode lombok
2 rode rawits
1 tomaat
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 2cm en bestrooi deze met het zout, de peper en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de vis aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

Cara membuat saus:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en breng al roerend aan de kook. Giet de saus over de stokjes en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39816313