banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Jangan Kelong
Sate van makreel met een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr makreel (filet)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel citroensap
3 eetl olie
10 sate stokjes

Bahan saus:
ingrediënten saus:
250 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 thee asam + 1 eetl water
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm kencur
1 rode lombok
2 rode rawits
1 tomaat
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 2cm en bestrooi deze met het zout, de peper en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de vis aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

Cara membuat saus:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en breng al roerend aan de kook. Giet de saus over de stokjes en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252681