Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jangan Kelong - Sate van makreel met een frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jangan Kelong
Sate van makreel met een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr makreel (filet)
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel citroensap
3 eetl olie
10 sate stokjes

Bahan saus:
ingrediënten saus:
250 ml kokosmelk
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 thee asam + 1 eetl water
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 cm kencur
1 rode lombok
2 rode rawits
1 tomaat
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 2cm en bestrooi deze met het zout, de peper en het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Rijg de vis aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.

Cara membuat saus:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en breng al roerend aan de kook. Giet de saus over de stokjes en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248596