zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Wedang Gedang - banaan in een palmsuiker drankje
- Gulai Telur Kemangi - in gekruide kokosmelk gepocheerde eieren
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Asinan Nanas - zoetzoer van ananas
- Ayam Kerrie Putih - kip in witte kerrie
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Loempoek - lumpuk - gebakken lever
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
Sambal Goreng Buncis - boontjes in een pittige romige saus


Sambal Goreng Buncis
boontjes in een pittige romige saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr sperziebonen/haricots verts/kousenband
100 gr kokos, gerapst en geroosterd
100 ml kokosmelk
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
4 cm kunyit
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes van 1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes toe en bak deze halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en bak het geheel totdat de kokosmelk indikt.
Dan de kokos toevoegen en bak het geheel verder gaar.
boontjes in een pittige romige saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr sperziebonen/haricots verts/kousenband
100 gr kokos, gerapst en geroosterd
100 ml kokosmelk
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
4 cm kunyit
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes van 1cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de boontjes toe en bak deze halfgaar. Dan de kokosmelk toevoegen en bak het geheel totdat de kokosmelk indikt.
Dan de kokos toevoegen en bak het geheel verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.