Telur Masak Kacang
eieren in pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 eieren, hardgekookt
1 rode lombok
1 groene lombok
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 theel asamwater
3 eetl kecap manis
2 theel zout
3 theel palmsuiker
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode rawit
1/2 theel terasi/trasi
100 gr pinda's
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan olie en bak de eieren goudbruin en zet apart. Snijd de lomboks in dunne plakjes en reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de jeruk purut en de salam toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de eieren toe en meng goed. Vervolgens het asamwater, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Daging Masak Hitam Jambi - rundvlees in donkere saus uit Jambi
- Sayur menir - Sajoer van spinazie met rijst
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Gulai Asin - gestoofde vis in pittige kokosmelksaus
- Ikan Duduh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...