logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Telur Masak Kacang
eieren in pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 eieren, hardgekookt
1 rode lombok
1 groene lombok
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 theel asamwater
3 eetl kecap manis
2 theel zout
3 theel palmsuiker
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode rawit
1/2 theel terasi/trasi
100 gr pinda's

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan olie en bak de eieren goudbruin en zet apart. Snijd de lomboks in dunne plakjes en reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de jeruk purut en de salam toe en bak nog 2 minuten. Voeg dan de eieren toe en meng goed. Vervolgens het asamwater, de kecap, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176069