Sambal Goreng Buncis
pittige boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
10 kippenlevertjes
3 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
3 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes, de lever in stukjes en de lomboks in dunne repen. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de lomboks voor 5 minuten. Dan de tomaat toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de lever toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de boontjes, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel totdat de olie vrijkomt. Dan het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Paha ayam panggang - geroosterde kip met saus
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal Goreng Bebek - eend in een pittige rode saus
- Opor Daging Sapi - in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Ikan Acer Kering
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...