logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Buncis
pittige boontjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
10 kippenlevertjes
3 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk
1 eetl asamwater
3 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes, de lever in stukjes en de lomboks in dunne repen. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de lomboks voor 5 minuten. Dan de tomaat toevoegen en bak deze zacht. Voeg dan de lever toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan de boontjes, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel totdat de olie vrijkomt. Dan het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 146 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151512