Sambal goreng van papayabloemen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr papayabloemen
18 petehbonen
50 gr ebi
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
3 eetl.olie
3 salam blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten,de knoflook in dunne plakjes en de peteh doormidden. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Dan de ebi, de laas, de salam en de petehbonen toevoegen en dit 2 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen. Als de kokosmelk kookt dan de papayabloemen toevoegen en het geheel nog zachtjes 15 minuten laten sudderen.op een laag vuur koken.
ingrediënten:
500 gr papayabloemen
18 petehbonen
50 gr ebi
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
3 eetl.olie
3 salam blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten,de knoflook in dunne plakjes en de peteh doormidden. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Dan de ebi, de laas, de salam en de petehbonen toevoegen en dit 2 minuten bakken. Vervolgens de palmsuiker, het zout en de kokosmelk toevoegen. Als de kokosmelk kookt dan de papayabloemen toevoegen en het geheel nog zachtjes 15 minuten laten sudderen.op een laag vuur koken.