Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Cah Cumi-Cumi Pedas - gebakken inktvis in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cah Cumi-Cumi Pedas
gebakken inktvis in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr inktvis (pijlstaart)
1 limoen, sap
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml kippenbouillon
13 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd deze in ringen. Wrijf de inktvis met het limoensap en laat dit 15 minuten marineren. Spoel daarna af en laat de inktvis uitlekken.
Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de inktvis toe en meng goed.
Dan de bouillon toevoegen en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de petai, de palmsuiker en het zout toe en bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248372