zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Nong Kai Tod - gebakken drumsticks
- Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Nasi goreng telor asin - gebakken rijst met gezouten ei en groenten
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Udang Pepes Tergoda - Gestoomde gekruide garnalen
Cah Cumi-Cumi Pedas - gebakken inktvis in een pittige rode saus


Cah Cumi-Cumi Pedas
gebakken inktvis in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr inktvis (pijlstaart)
1 limoen, sap
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml kippenbouillon
13 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd deze in ringen. Wrijf de inktvis met het limoensap en laat dit 15 minuten marineren. Spoel daarna af en laat de inktvis uitlekken.
Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de inktvis toe en meng goed.
Dan de bouillon toevoegen en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de petai, de palmsuiker en het zout toe en bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
gebakken inktvis in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr inktvis (pijlstaart)
1 limoen, sap
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml kippenbouillon
13 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd deze in ringen. Wrijf de inktvis met het limoensap en laat dit 15 minuten marineren. Spoel daarna af en laat de inktvis uitlekken.
Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de inktvis toe en meng goed.
Dan de bouillon toevoegen en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de petai, de palmsuiker en het zout toe en bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.