banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Cah Cumi-Cumi Pedas - gebakken inktvis in een pittige rode saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cah Cumi-Cumi Pedas
gebakken inktvis in een pittige rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr inktvis (pijlstaart)
1 limoen, sap
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
100 ml kippenbouillon
13 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
1 tomaat
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd deze in ringen. Wrijf de inktvis met het limoensap en laat dit 15 minuten marineren. Spoel daarna af en laat de inktvis uitlekken.
Halveer de petai bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de inktvis toe en meng goed.
Dan de bouillon toevoegen en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de petai, de palmsuiker en het zout toe en bak totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39558759