inktvis
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1500 gr inktvisjes (cumi-cumi)
10 groene lombok
6 teentjes knoflook
1 eetl taoco
50 ml oestersaus
(zout)
5 cm gember (jahe/djahé)
arachideolie
een beetje rijstmeel
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvisjhes schoon en snijd ze vervolgens in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de stukjes totdat ze verkleuren. Schep ze uit de pan. Ontpit de lomboks, snijd deze fijn en bak ze in de olie. Kneus de gember en voeg deze toe samen met de oestrersaus en de taotjo. Vervolgens de overige kruiden en de inktvisjes toevoegen. Nog even doorbakken.
Ingredienten:
1500 gr inktvisjes (cumi-cumi)
10 groene lombok
6 teentjes knoflook
1 eetl taoco
50 ml oestersaus
(zout)
5 cm gember (jahe/djahé)
arachideolie
een beetje rijstmeel
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvisjhes schoon en snijd ze vervolgens in stukjes. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de stukjes totdat ze verkleuren. Schep ze uit de pan. Ontpit de lomboks, snijd deze fijn en bak ze in de olie. Kneus de gember en voeg deze toe samen met de oestrersaus en de taotjo. Vervolgens de overige kruiden en de inktvisjes toevoegen. Nog even doorbakken.