Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Buthok - gestoomde gekruide mosselen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Buthok
gestoomde gekruide mosselen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen zonder schelp
1/2 limoen, sap
1/2 kokos, geraspt
6 belimbing sayur
8 rode rawits
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel terasi/trasi
1 cm kencur
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon en verwijder de maaginhoud. Besprenkel de mosselen met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing en de rawits in dunne plakjes. Meng de mosselen, de bumbu, de belimbing, de kokos en de rawits goed.
Verdeel het mengsel in 4-5 porties en verpak het in bananenblad in de vorm van een tum en zet het vast met biteng. Stoom de tums daarna in 45 minuten gaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41023024