gestoomde gekruide mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen zonder schelp
1/2 limoen, sap
1/2 kokos, geraspt
6 belimbing sayur
8 rode rawits
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
1/2 theel terasi/trasi
1 cm kencur
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 jeruk purut blaadjes
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon en verwijder de maaginhoud. Besprenkel de mosselen met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de belimbing en de rawits in dunne plakjes. Meng de mosselen, de bumbu, de belimbing, de kokos en de rawits goed.
Verdeel het mengsel in 4-5 porties en verpak het in bananenblad in de vorm van een tum en zet het vast met biteng. Stoom de tums daarna in 45 minuten gaar en serveer.